Menu

agenda & nieuws

Lien Van Leemput & Sam Ballet in NVT Gallery (20.08.15)

Twee hoogvliegers van de KASK Graduation 2015 lichting komen hun werk tonen in NVT Galerie. Enerzijds interessant voor de mensen die de graduation-show gemist hebben, anderzijds interessant om te zien hoe deze niet voor de hand liggende combinatie uitmondt in die zogenaamde 'NVT-Clash'.

SAM BALLET

http://samballet.tumblr.com/

Sam Ballet (°1991) genoot een opleiding schilderkunst aan de School of Arts in Gent.
Zijn werk omvat een visueel dagboek waarin hij het dagelijkse leven van een kunstenaar in beeld brengt. Ook zijn sociale media en film grote inspiratiebronnen voor zijn werk.

LIEN VAN LEEMPUT

http://lienvanleemput.tumblr.com/
''To question the habitual. But that’s just it, we’re habituated to it. We don’t question it, it doesn’t question us, it doesn’t seem to pose a problem, we live it without thinking, as if it carried within it neither question nor answers, as if it weren’t the bearer of any information. (…) But where is our life? Where is our body? Where is our space?” – "The infra-ordinary", Georges Perec

Onze alledaagse communicatie zit boordevol met contouren. Deze contouren vormen “slechts" de omtrek van een inhoud, ze zweven rondom onze alledaagse interacties. Het zijn aanrakingen, interpretaties, vragen, gebaren, stemgeluiden, misverstanden, gevoelens, stiltes,… We zijn ons niet bewust van deze contouren, omdat ze zich in de alledaagsheid bevinden. We zijn er "gewoon" aan geworden.

Maar wat als we nu eens onze blik richten op contouren van alledaagse communicatie? Wat vertellen ze ons over onszelf en onze interacties met de anderen? En waarom er onze aandacht op leggen? Omdat contouren van alledaagse communicatie ons de werkelijkheid doen ontdekken in al haar banaliteit, absurditeit én schoonheid.

VERNISSAGE 21 08 15 - 19.00u tot 23.00u
+ Ook op 28 08 15 - 19.00u tot 23.00u
Dampoortstraat 26, Gent
www.facebook.com/nvtgalerie

Lien Van Leemput

Lien Van Leemput

Sam Ballet

Sam Ballet

nieuws

archief