Menu

The Milan Bench

auteur(s): Milan Verstraete

De oorsprong van het concept ligt in de guerrilla meubel-serie gemaakt door student Milan Verstraete. Deze jonge interdisciplinaire ontwerper met een achtergrond in houtbewerking en meubeldesign maakt gebruik van design als instrument om de complexe relatie tussen mens en omgeving te onderzoeken. Zijn ontwerpen zijn de brug tussen traditioneel vakmanschap en hedendaagse praktijken zoals Street Art.
The Milan Bench - die voor het eerst werd getoond op Ventura Lambrate in Milaan - bestaat uit eenvoudige, veelzijdige structuren die gemakkelijk geplaatst kunnen worden, overal in de stad.
Deze goedkope zitelementen verschijnen in het stedelijk landschap als een soort tastbaar graffiti en leiden spontaan een eigen leven. Stevig vastgezet aan de ene kant en vrij zwevend aan de andere kant zijn de zitelementen eenvoudige maar intrigerende objecten die vermoeide bezoekers uitnodigen om te gaan zitten en te genieten van het levendige landschap.

KASK Label

KASK Label is een kwaliteitsmerk dat twee keer per jaar wordt toegekend aan uitzonderlijk artistieke designprojecten van studenten van de School of Arts. Studenten die een idee, een ontwerp of een object hebben dat mogelijkheden biedt voor ontwikkeling op de markt, kunnen hun werk voorleggen aan een jury. Een panel van docenten en externe experts selecteert de meest beloftevolle werken. De laureaten – maximaal drie per selectieronde – krijgen het officiële KASK Label toegekend. De winnende ontwerpen worden getoond tijdens een tentoonstelling in de Zwarte Zaal. KASK Label is een initiatief van de vakgroep Design en Vormgeving i.s.m. het Centrum voor Ondernemen van de HoGent.