Menu

Geerten Verberkmoes

Vioolbouw

Verberkmoes is in 1968 in Bergen op Zoom geboren. Na het doorlopen van het VWO studeerde hij chemische technologie (HTS Dordrecht) en scheikunde (Universiteit Utrecht) en behaalde de eerstegraads onderwijsbevoegdheid (IVLOS Utrecht). Van 1996 tot 2007 werkte hij als docent chemische technologie. Vanaf 2007 ontwikkelt hij software voor akoestische meetapparatuur.

Al vanaf jonge leeftijd houdt hij van tekenen en gitaarspelen. In 1989 en 1990 volgde hij lessen grafische technieken. Het musiceren neemt serieuze vormen aan na toelating op het Rotterdams Conservatorium voor de richting jazzgitaar, waar hij van 1997 tot 2001 studeerde. In die periode trad hij ook regelmatig op met diverse jazzensembles. Na enkele jaren onderbreking rond hij zijn muziekstudie af in 2004 aan de Schumann Akademie.

Door de studie aan het Conservatorium, in combinatie met interesse voor vormgeving, houtbewerking en akoestiek, ontstond de interesse om snaarinstrumenten te maken. Na zelfstandig enkele violen te hebben gemaakt, volgde hij vanaf 2003 lessen vioolbouw bij het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (CMB) in Puurs, België. Om zich verder te bekwamen in de bouw van historische strijkinstrumenten volgde hij vanaf 2008 lessen vioolbouw aan het Conservatorium in Gent. Sinds 2010 is hij ook als docent vioolbouw verbonden aan het Gentse Conservatorium. Naast violen bouwt hij sinds 2004 ook gitaren.

Contact Geerten Verberkmoes