Menu

Jeroen Billiet

Hoorn, Natuurhoorn

Jeroen Billiet studeerde bij Luc Bergé aan het Koninklijk Conservatorium van Gent en aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, waar hij in 2001 met grote onderscheiding slaagde voor het meesterexamen hoorn. Billiet vervolmaakte zijn studies o.a. bij Froydis Ree Wekre, Claude Maury, Uli Hübner en Anthony Halstead en deed orkestervaring op bij verscheidene professionele Belgisch orkesten. Hij specialiseerde zich al tijdens zijn conservatoriumstudies in het bespelen van historische hoorntypes.

Als solist en kamermusicus trad Billiet verscheidene malen op in binnen- en buitenland. Hij concerteert met gerenommeerde ensembles als 'les Musiciens du Louvre-Grenoble' o.l.v. Marc Minkowski, 'le Concert d' Astree' o.l.v. Emanuelle Haim, Anima Eterna o.l.v. Jos Van Immerseel en Il Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht. Hij was ook te gast bij onder meer l'Orchestre des Champs elysées, Concerto Köln, les Agrémens, Il Gardellino en de Kölner Akademie.

Momenteel is Jeroen Billiet doctoraatsonderzoeker aan KASK & Koninklijk Conservatorium met het onderzoeksproject "Brave Belges" of the Belle Epoque; a critical study of artistic incentives in the late-romantic Ghent horn playing tradition and its worldwide legacy".

Jeroen Billiet is vertegenwoordiger van de International Horn Society in België.

corecole.be

Contact Jeroen Billiet